ZAYIFLAMA ÇAYI




Bitkilerle hazırlayabileceğiniz birçok zayıflama çayı tarifi mevcut. Bu çayları hazırlarken hangi bitkinin ne işe yaradığını bilerek hazırlamanız sağlığınız açısından sizi riske sokmaz. Mevcut bir rahatsızlığınız varsa kullandığınız bitkilerin size iyi gelip gelmeyeceğini doktorunuza danışarak kullanırsanız sağlığınız için önlem almış olursunuz. Küçük bir uyarıda bulunduktan sonra etkili bir kiraz saplı zayıflama çayı tarifini paylaşacağız sizlerle.
Malzemelerimiz :
1 çay bardağı kiraz sapı, 1 yemek kaşığı rezene, 1 yemek kaşığı sinameki, 1 yemek kaşığı maydonoz tohumu, yarım litre su.
Yarım litre suyu kaynatın, kaynar suyun içine bitkilerimizi ekleyin. 10 yada 15 dakika demlenmesini bekleyin. İster sıcak, ister ılık yada soğuk içebilirsiniz. Çayınızı yemeklerden yarım saat sonra içmelisiniz. İçerken tatlandırmak için limon suyu yada çok az şeker kullanabilirsiniz. 7 gün çayınızı içip 3 gün ara veriyorsunuz. 3 gün ara vermemizin nedeni, vücudun çaya alışıp kilo vermeyi durdurmaması için.
Kullandığımız bitkilerin vücudumuz için faydaları;
Kiraz sapı faydası, vücuttaki birikmiş suyu yani ödemi attırır.
Sinameki faydası, bağırsak sistemini çalıştırır, vücudumuzda biriken toksinler varsa toksinlerden kurtulmamızı sağlar.
Maydanoz tohumu, yoğun miktarda C vitamini içerir, kilo verirken vücudumuzun vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Maydanoz tohumu ihtiyacımız olan vitamin ve mineralleri karşılar.
Rezene faydası, metabolizmayı hızlandırır, ödem söktürücü etkisi vardır.

Hazırlaması ve uygulaması çok basit bir tarif. İnce, fit bir vücutla yaza girmeniz için uygulamanızı öneririz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ