CEVİZ,DOĞADAN GELEN MUCİZE


Çerezlerin faydalarına bugünde ceviz ile devam ediyoruz. Ceviz, doğanın bize sunduğu mucize gıdalardan biri. Yemeklerimize, tatlılarımıza lezzet veren cevizin kendisi kadar ağaç yaprakları ve yeşil kabuğu da sağlığa faydalı.
Ceviz içerisinde A, B1, B6 vitaminleri sodyum klor, potasyum, çinko, magnezyum, bakır ihtiva eder. Cevizin yaprakları, meyvesi, meyvesinden çıkarılan yağı bir çok rasatsızlığa iyi gelir.
Mucize cevizin faydaları:
Ceviz içerisindeki yağ profili ve magnezyum sayesinde zihni güçlendir. Her sabah kahvaltıda 2 – 3 adet ceviz içi yemek zihni güçlendirir.
İçerisinde bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarını önler ve prostat kanserini engeller.
Ceviz antioksidan özelliği ile sinir hücrelerine zarar veren Alzheimer gibi hastalıkların ilerlemesini yavaşlatır.
İçerinde omega 3 bulunan ceviz çocukların zeka gelişimini hızlandırır.
Cevizin yaprakları da faydalıdır. Haziran, Temmuz aylarında toplanan yapraklar güneş görmeyen gölge bir yerde kurutulur. Kurutulan yapraklar ıhlamur ile kaynatılıp, balla tatlandırılırsa sinirleri güçlendirir.
Ceviz yapraklarının kaynatılıp çay olarak içilmesi mideyi güçlendiriyor. Troit, boğaz ve bademcik iltihaplarının tedavisinde faydalıdır.
Doğal bronzlaşmak için ceviz yağını kullanabilirsiniz. Ceviz yağı güneş yağı yerine cilde sürülürse cilt yanmadan esmerleşir.
Cevizin yeşil kabuğundan marmelat yapıp tüketirseniz troit hastalığına ve cinsel hayata iyi gelir.
Cevizi tatlı ile yerseniz beyin uyarıcıdır.
Akşam bir bardak suyun içene bir tane ceviz içi koyup, sabah katlığınızda bu suyu içerseniz kolesterolünüz düşer.
Ceviz sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında da faydalıdır.
Günde 3 ya da 4 taneden fazla ceviz tüketmemek gerekir. Fazla tüketildiğinde vücuda gerekli olan yağ oranını alır. Düşük kolesterole neden olur.
Vücudun merkezi olan beyine bu kadar faydası olan cevizi günde 3 -4 adet (fazla olmamak kaydıyla) mutlaka tüketin. En çok sabah yediğiniz ceviz faydalıdır. Özellikle sabahları tüketmeye özen gösterin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ