CEVİZ,DOĞADAN GELEN MUCİZE
Çerezlerin faydalarına bugünde ceviz ile devam ediyoruz. Ceviz, doğanın bize sunduğu mucize gıdalardan biri. Yemeklerimize, tatlılarımıza lezzet veren cevizin kendisi kadar ağaç yaprakları ve yeşil kabuğu da sağlığa faydalı.
Ceviz
içerisinde A, B1, B6 vitaminleri sodyum klor, potasyum, çinko, magnezyum, bakır
ihtiva eder. Cevizin yaprakları, meyvesi, meyvesinden çıkarılan yağı bir çok
rasatsızlığa iyi gelir.
Mucize
cevizin faydaları:
Ceviz
içerisindeki yağ profili ve magnezyum sayesinde zihni güçlendir. Her sabah
kahvaltıda 2 – 3 adet ceviz içi yemek zihni güçlendirir.
İçerisinde
bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarını önler ve prostat kanserini engeller.
Ceviz
antioksidan özelliği ile sinir hücrelerine zarar veren Alzheimer gibi hastalıkların
ilerlemesini yavaşlatır.
İçerinde
omega 3 bulunan ceviz çocukların zeka gelişimini hızlandırır.
Cevizin
yaprakları da faydalıdır. Haziran, Temmuz aylarında toplanan yapraklar güneş
görmeyen gölge bir yerde kurutulur. Kurutulan yapraklar ıhlamur ile kaynatılıp,
balla tatlandırılırsa sinirleri güçlendirir.
Ceviz
yapraklarının kaynatılıp çay olarak içilmesi mideyi güçlendiriyor. Troit, boğaz
ve bademcik iltihaplarının tedavisinde faydalıdır.
Doğal
bronzlaşmak için ceviz yağını kullanabilirsiniz. Ceviz yağı güneş yağı yerine
cilde sürülürse cilt yanmadan esmerleşir.
Cevizin
yeşil kabuğundan marmelat yapıp tüketirseniz troit hastalığına ve cinsel hayata
iyi gelir.
Cevizi
tatlı ile yerseniz beyin uyarıcıdır.
Akşam
bir bardak suyun içene bir tane ceviz içi koyup, sabah katlığınızda bu suyu
içerseniz kolesterolünüz düşer.
Ceviz
sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında da faydalıdır.
Günde
3 ya da 4 taneden fazla ceviz tüketmemek gerekir. Fazla tüketildiğinde vücuda
gerekli olan yağ oranını alır. Düşük kolesterole neden olur.
Vücudun merkezi olan beyine bu kadar faydası olan
cevizi günde 3 -4 adet (fazla olmamak kaydıyla) mutlaka tüketin. En çok sabah
yediğiniz ceviz faydalıdır. Özellikle sabahları tüketmeye özen gösterin.
Yorumlar
Yorum Gönder