DUDAK DOLGUNLAŞTIRAN DOĞAL PARLATICI


İnce dudaklı hanımlar için doğal olarak evde hazırlayıp kullanabileceğimiz doğal dudak dolgunlaştırıcı ve parlatıcı tarifimizi paylaşacağız sizlerle. Artık dudaklarınıza silikon gibi riskli bir işlem yaptırmaya gerek kalmayacak. İçinde silikon barındıran kimyasal içerikli, sağlığa son derece zararlı silikonlu rujlardan kurtulacaksınız.
Malzemelerimiz:
1 yemek kaşığı vazelin, 1 tatlı kaşığı gliserin, 1 çay kaşığı karabiber yağı, 1 çay kaşığı aloe vera yağı, 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası, 1 çay kaşığı vanilya yağı.
Tüm malzemeleri cam bir kapta karıştırın. Bir dudak fırçası ya da süngeriyle dudaklarınıza uygulayın. Gün içinde de ruj gibi tazeleyebilirsiniz. Gıda boyası kullanmadan şeffaf olarak da hazırlayıp uygulayabilirsiniz.
Dudak dolgunlaştıran parlatıcı dudaklarınıza bakım yapacak, soğuktan, sıcaktan, güneşten dudaklarınızı koruyup çatlamasını önleyecek. İçerisindeki karabiber yağı sayesinde dudaktaki kan dolaşımını hızlandırıp dolgunlaştıracak. Dolgun, bakımlı, güzel dudaklara sahip olmanızı sağlayacak.
Kullandığımız malzemeleri rahatlıkla aktarlardan ya da eczanelerden bulabilirsiniz.
Karabiber yağı içerisinde baharat içerdiği için önce el bileğinize sürüp 10 dakika bekleyip test edin. Alerjik bir reaksiyon göstermezse kaşıntı ve kızarıklık gibi güvenle kullanabilirsiniz.
Karabiber yağını aktarlarda bulamazsanız yerine tarçın yağı ya da nane yağı kullanabilirsiniz.
Kullandığımız karabiber ve tarçın yağının yanma hissinden hoşlanmıyorsanız, bu yöntemlerin dışında dolgun dudaklara sahip olmak için gece yatmadan önce zeytinyağı ve balı karıştırıp dudaklarınıza sürebilirsiniz. Her gece yapmanız gereken bir uygulamadır. Dudaklarınız yukarıda ki tarifimizde hemen dolgunlaşırken zeytinyağı ve balla yaptığınız uygulamada zamanla dolgunlaşır. Zeytinyağı ve balı haftada bir dudak bakım maskesi olarak da uygulayabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ