CİLT KURULUĞUNA KARŞI DOĞAL KREM


Bu günkü yazımızda cilt kuruluğuna karşı krem tarifi vereceğiz. Bu kremimiz el ve yüz kuruluğu için değil diz, dirsek ve ayak topuklarında oluşan kurumalar ve çatlamar için kullanılabilir.
Malezemelerimiz:
1 yemek kaşığı bepantene krem,
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı kayısı yağı
Bepantene kremin içine sızma zeytinyağını ve kayısı yağını ekleyip karıştırın. Boş bir krem kutusuna ya da kapalı bir kabın içine doldurarak ayak topuklarınız, diz ve dirsekleriniz için kullanabilirsiniz.
Ayak topuklarınızdaki çatlaklar derin ve yaraya dönüşme ihtimali varsa karışımın içine B vitamini ampulü ekleyerek topuk çatlamalarını gederebilirsiniz.
Bebekleriniz içinde güvenle kullanabilceğiniz bir krem. Bebeklerinizin dizlerindeki ve ellerindeki çatlamalar içinde kullanabilirsiniz.
Topuk çatlamaları için diğer bir tarifimiz:
4 tatlı kaşığı vazelin,
1 çay kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı aloe vera yağı
Vazelini benmari usulü eritin, içine zeytinyağını ve aloe vera yağını ekleyin. Bir kerem kutusunda yada kapalı bir kapta saklayın. Akşamları yatmadan önce topuklarınıza kremimizi uygulayın ve ayaklarınıza pamuklu çorap giyin. 20 gün uygulamaya devam edin. 20 günün sonunda çatlaktan eser kalmayacak.
1 fincan vazelin kremin içine 5 adet aspirini ezip ekleyin ve yarım limonun suyunu sıkın. Yarım kova suya deniz tuzu ekleyip ayaklarınızı suyun içinde yarım saat dinlendirin. Ayaklarınızı iyice kurulayıp tarifini verdiğimiz kremimizden sürün.

Piyasada satılan ayak bakım kremleri doğal yaptığımız tarifler kadar etkili değildir. Topuklardaki çatlama sorununu hızlı ve kökten çözmek için verdiğimiz doğal tarifleri kullanmanızı öneririz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN FINDIK

SİVİLCELİ CİLTLER İÇİN DOĞAL TONİK