KIRIŞIKLIK GİDERİCİ ELMALI MASKE TARİFİ


Cildimiz güneşten, soğuktan, sıcaktan, hormonel değişimlerden ve yaşın ilerlemesiyle esnekliğini kaybederek kırışır. Yaptığımız yüz mimikleri yüzde izler bırakır, yıllar bu izler derinleşir ve kırışıklık halini alır. Bu yazımızda elmalı kırışıklık giderici maske tarifini paylaşacağız.
Malzemelerimiz:
Yarım yeşil elma, yarım bağ taze nane, bir çorba kaşığı kaymak.
Yeşil elmayı kabuğunu soymadan rendeleyin, naneleri ince ince doğrayıp elmanın içine ekleyin, iyice karıştırın. Karışımın içine kaymağı da ekleyip karıştırın. Temiz cildinize uygulayın. En az 20 dakika en fazla bir saat bekleyip yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Sabun kullanmayın sadece duru suyla temizleyin cildinizi.
Elmalı kırışıklık giderici maske haftada iki defa uygulanır. Kırışıklık gidermenin yanında cildi besler, güçlendirir.
Malzemelerimizin faydaları:
Yeşil elma: C, B1, B2, B5, B9, A ve E vitaminleri içerir, içerdiği vitaminler sayesinde cildi besler, yeniler ve tamizler
Nane: cildin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri, içerir. A, C, B2 vitaminleri ve fosfor, kalsiyum, potasyum minerallerini içerir.
Kaymak: cildi besler, parlatır, bakım yapar, genç kalmasını sağlar.
Elmalı kırışıklık giderici maske tarifini mutfağınızda bulunan malzemelerle kolayca hazırlayıp uygulayabilirsiniz. Akşam uygulamanız önerilir. Cildiniz maskeden vitamin ve mineralleri alır. Gece uyurken bu vitamin ve mineraller hücreler tarafından daha iyi emilir. Vücudumuz hücre oluşumunu gece yapar. Bu sebepten dolayı bir çok bakım maskesi ve bakım kürü akşam yatmadan önce uygulanır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ