KARACİĞER YAĞLANMASI İÇİN MAYDANOZ KÜRÜ


Karaciğer hücrelerinde aşırı yağ birikmesine karaciğer yağlanması denir. Son derece ciddiye alınması gereken bir konudur. Yağlanma problemi karaciğerde siroza neden olabilir. Karaciğerin kandaki zararlı maddeleri ortadan kaldırmak ve yediklerimizi enerjiye çevirmek gibi vücudumuz için çok önemli görevleri vardır. Karaciğer yağlanmasının pek çok nedeni olabilir. Bunların en başında aşırı alkol tüketimi gelir, kötü beslenme, şekerli, nişastalı, unlu gıdaları fazla tüketme, trans yağların fazla tüketimi, eksik protein alımı, aşırı şişmanlık, obezite, yüksek kolesterol gibi nedenlerden karaciğer yağlanması oluşabilir.
Karaciğer yağlanması için destekleyici tedavi olan limon maydanoz kürünü uygulayabilirsiniz. Kürün yapılması ve uygulanması oldukça basittir.
Maydanoz kürü tarifi ve uygulaması;
Sapları ile birlikte 15 – 16 sap maydanozu önce biraz küçültün sonra blenderdan yada mutfak robotundan geçirin. Üzerine yarım limon suyunu sıkın ve yarım bardak su ekleyin tekrar mutfak robotu ya da blenderdan geçirin, püre haline getirin.
Sabahları kahvaltıdan en az yarım saat önce kürünüzü hazırlayıp tamamını için. 15 gün boyunca ara vermeden kürü her sabah uygulayın. 15 gün sonra 1 hafta ara verin. Tekrar 15 gün her sabah uygulayın ve bırakın. 5 – 6 ay sonra durumunuza göre maydanoz limon kürünü tekrar uygulayabilirsiniz. Yılda iki yada üç kez uygulayacağınız bu kürle karaciğer yağlanmasını ve ilerlemesini önlemiş olursunuz.
Karaciğer yağlanması siroza dönüşebilmekte ve karaciğer kanserine neden olabilmektedir. Uygulayacağınız bu kürle karaciğerinizi arındırmış ve yağlanmadan korumuş olursunuz.
Hiçbir kürü sürekli uygulayarak alışkanlık haline getirmeyin. Vücut bu kürlere alıştığında tedaviden sonuç alamazsınız. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ