SALATALIĞIN FAYDALARI


Artık yaz aylarına yaklaşıyoruz. Piyasada yaz sebze ve meyveleri çoktan çıktı bile. Durum böyleyken yazın nimetlerinden faydalanmaya başlayın. Uzmanlar sağlık ve güzellik için birçok faydası olan salatalığı yemeyi tavsiye ediyor. Birçok cilt maskesinde ve güzellik ürününde özü bulunan salatalığı yiyerek tüketmekte çok faydalı. Salatalığın faydalarını anlatacağız bu yazımızda.
Salatalık B1, B2, B3, B5, B6, A, C vitaminlerini ve folik asit, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, protein ile tam bir vitamin ve mineral deposu. Salatalık cildin taze ve pürüssüz olmasını sağlıyor. Biyolog – Kozmetolog Pervin Bulgak salatalığın faydaları hakkında bilgi veriyor;
Gün içerisinde yorgunluk hissettiğinizde çay ve kahve içmek yerine salatalık yiyin. Salatalık içerdiği B vitaminleri ve karbonhidratlar sayesinde saatler sürecek yorgunluğunuzu kısa bir sürede giderir.
Sağlık ve güzelliğinize iyi gelir, cildi bir tonik kadar iyi temizler.
Sabahları başınızda ağrı ile uyanıyorsanız yatmadan önce birkaç dilim salatalık yiyin. Sabah ağrısız ve dinç olarak uyanın. Salatalık vücudun kaybetmiş olduğu besinleri takviye edici özelliği sayesinde birkaç dilim yemeniz bile sorunlarınız gidermeye yardımcı olur.
Salatalık, idrar söktürür, kanı temizler, bağırsakları yumuşatır, kabızlığı giderir, harareti keser ve serinlik hissi verir, sinirleri yatıştırır, yorgunluğu giderir, romatizma ağrılarına iyi gelir, kolesterolü düşürür ve kalp damar sağlığını korur, uykusuzluğa iyi gelir, vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırır, ter bezlerinin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

Salatalığın faydalarından biride cilt bakımı ve temizliğinde sıklıkla salatalık kullanılmasıdır. Dilimlenerek cilde konursa cildi yumuşatır ve nemlendirir. Ciltteki kızarıklık, kaşınma, lekeleri ve sivilceleri giderir.   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ