SELÜLİT GİDERİCİ İÇECEK


Yaz geldi, havuz ve deniz sezonu açılacak. Bikiniler, mayolar, şortlar, miniler giyilecek. Her şey çok güzel ama güzelliğimizi bozan selülitler olmasa. Özellikle bacak bölgelerinde oluşan selülitler şekil bozukluğu ve dolaşım sorunu yaratıyor. Selülitleri yok etmek için birçok yöntem uygulanabilir. Bazı yöntemler faydalı olabilir, bazıları da geçici çözümdür. Güzelliğimizi, zerafetimizi bozan selülitleri gideren bitkisel çay tarifimizi paylaşacağız bu yazımızda.
Malzemeler:
Yarım ananas, bir çay kaşığı tarçın, 2-3 adet karanfil, 2-3 adet tane karabiber ya da 1 çay kaşığı toz karabiber, 2 adet portakal.
Ananasın ve portakalın suyunu sıkıp karıştırın, meyve suyunun içine karanfili, karabiberi de ekleyip blenderdan geçirin. Günde iki kere yemeklerden bir saat sonra için.
Selülit giderici bitkisel çay tarifi
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı rezene, 1 tatlı kaşığı biberiye, 1 tatlı kaşığı anason
Bir litre suyun içine rezene, anason, biberiyeyi katıp, 5 dakika kaynatın. 10 dakika demlenmesini bekleyin. Demlenen çayı gün içerisinde bol limonla sıcak, soğuk yada ılık olarak içebilirsiniz. Selülit giderici çayı içmeye devam ettiğinizde, selülitleriniz yok olur ve zayıflamaya yardımcıdır.

Bu çayı uygularken selülit oluşturan içeceklerden ve yiyeceklerden uzak durmalısınız. Kahve, kola gibi asitli içecekleri, doymuş yağ oranları yüksek gıdaları (salam, sucuk, sosis, cips, vb) tüketmemelisiniz. Bu gıdaları tüketmeye devam ederken, tarifleri yapıp uygulamanız çok etkili olmaz. Maksimum faydasını görmek için su tüketiminizi arttırın, Yasaklı gıdalardan uzak durun, Kaslarınızı güçlendirip, fiziksel aktivitenizi yükseltin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ