BİTKİSEL SİNÜZİT TEDAVİSİ

Sinüzit, burun alın, göz çevresi, şakaklardaki içi hava dolu boşlukların yani sinüslerin içinden burun mukozası geçer. Bu mukozanın ürettiği salgı bu kanalların nemli olmasını sağlar. Mukozanın içi iltihaplanırsa sinüzit oluşur.
Sinüzitte şakak kemiklerinde, göz altlarında, başta ağrı oluşur. Bir şey kaldırırken eğildiğinizde ağrı fazlalaşır ve zorlayıcıdır. Ağrıyan yere baskı yapıldığında da duyarlılık artar. Burun tıkanıktır ve burundan nefes alınamaz.
Genelde tam kurutulmayan saçla dışarı çıkmaktan, nezle, grip gibi hastalıklardan, klimalı ortamlarda bulunmaktan ve terli terli vantilatör karşısında serinlemekten kaynaklanır. Sinüziti tedavi etmek için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu papatya bitkisini öneriyor. Papatya ile sinüzite nasıl tedavi edeceksiniz bu tazımızda sizlerle paylaşacağız.
Yarım litre kadar klorsuz suyu bir tencerenin içinde kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. İki, üç yemek kaşığı kurutulmuş papatyayı tenceredeki suya katın biraz kaynatın. Papatyalı suyu başka bir kaba boşaltıp yüzünüzü buharına tutun. Bir havluyla başınızı örtün. Burnunuzdan nefes alarak buharı içinize çekin, arada bir ağzınızdan da nefes alın. 5 dakika kadar bu şekilde durup yarım saat ara verin. Yarım saat sonra papatyalı suyu kaynatarak aynı işlemi tekrar yapın. Ertesi gün aynı şekilde taze olarak papatyalı su hazırlayıp 5 dakika yüzünüzü tutup, yarım saat ara verin. Burnunuzdan akıntının gelmeye başladığı gün 3 gün ara verin. Bazı durumlarda burundan akıntı ilk gün gelmeye başlayabilir, bazı durumlarda daha sonraki günlerde gelmeye başlayabilir. Yeterli rahatlamayı sağladıktan sonra ileriki günlerde zaman zaman kürü uygulayabilirsiniz. Her yeni uygulama yaptığınızda taze olarak hazırlamanız gerekir.

Sinüzite karşı kullanacağınız papatyayı aktardan, eczaneden temin edebilirsiniz ya da kendiniz papatya toplayıp kurutabilirsiniz. Marketlerden temin edilen hazır poşetteki papatya çayları etkili değildir. Aktarlarda açık olarak satılan yada kendiniz toplayacağınız kır papatyaları daha çok etkilidir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ