METABOLİZMANIZI HIZLANDIRIP ÖDEMLERİNİZDEN KURTULUN


Vücudumuzda kıştan yaza geçerken ani mevsim değişikliğinden dolayı ödem toplanır. Bu mevsimlerde sık sık diyet yapmaya çalıştığımız için metabolizmamız yavaşlar. Vücudumuzda ödem olduğu sürece kilo vermemiz ve vücutta sıkılaşmayı sağlamamız başarılı olmaz. Vücuttaki ödemi dışarı atamazsak vücut dolaşımını yeterince yerine getiremediği için su birikmesi oluşur. Bu sular zamanla selülit, ödem, çatlak ve kilo gibi sorunlarla karşılaşmamızı sağlar. Bu günkü yazımızda bu sorunlarla karşılaşmamak için metabolizmayı hızlandırıp ödem attıran çay tarifimizi paylaşacağız.
Malzemeler:
Yarım litre kaynar su, 1 yemek kaşığı yeşil çay, 1 yemek kaşığı rezene, 1 adet limon, 1 tatlı kaşığı bal.
Yarım litre kaynar suyun içine yeşil çay, rezene, limonu parçalara bölüp bir miktar suyunu içine sıkarak ve bir tatlı kaşığı balı ekleyip karıştırın. 15 dakika demlendirin. İster ılık, isterseniz buzdolabında soğutarak için. Öğle yemeklerinden sonra bir fincan içebilirsiniz.
Kullandığımız malzemelerin faydaları:
Rezene: ödem söktürür, gaz gidericidir, sinirleri yatıştırır, ağrıları dindirir, böbrek fonksiyonunu geliştirir, sodyum ve potasyum içerdiği için vücur sıvılarını düzenler.
Yeşil çay: antioksidan etkisiyle vücutta biriken kötü sıvıları dışarı attırır, içinde bulunan C vitamini etkisiyle cildi canlandırır, bakteriyal viral hastalıklara karşı vücudun dirençli olmasını sağlar, grip belirtilerinde ve soğuk algınlığı tedavisinde önemli bir yardımcıdır, zindelik verir, kan basıncını düzenler, şeker hastalığını önler, yorgunluğu giderir, böbrek taşlarını düşürmede etkilidir, ağız kokusunu giderir.
Ödem attıran çayı akşam içmemeniz önerilir. Vücuttan ödem attırdığı için gece boyu sık sık tuvalete gitme ihtiyacı duyarak rahatsızlık hissedebilirsiniz. 
Çayı uygulamaktaki amacımız vücuttaki ödemi atmak ve metabolizmayı hızlandırıp vücudumuzu yaza hazırlamak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ