KURU SAÇLAR İÇİN DOĞAL BAKIM YAĞI


Saçlarımız genelde güneşten, denizden, mevsim değişikliklerinden ve az oksijenli ortamlardan etkilenir. Saçlar kurur, hacmini kaybeder ve matlaşır, zor şekil alır, fön tutmaz, elektriklenme olur. Kuruyan saçlarınıza doğal bakım yağını uygulayarak bu sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.
Bakım yağı malzemelerimiz;
2 yemek kaşığı ceviz yağı, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 1 yemek kaşığı papatya yağı.
Yağlarımızı cam bir kapta karıştırıyoruz. Temiz saçlarımıza saç diplerine tırnakları kullanmadan parmak uçlarıyla masaj yaparak uyguluyoruz. Yağın tamamını saç diplerine uyguladıktan sonra, ahşap bir tarakla tarayarak yağı saç uçlarına yediriyoruz. Bir bone ya da tülbent ile saçlarımızı sarıp on beş dakika bekletiyoruz. Yıkama işleminde saçları suyla temas ettirmeden önce elimize biraz şampuan alıp saçlarımıza şampuan yapıyoruz. Bu işlem kullandığımız yağların saçlardan temizlenmesini sağlar. Daha sonra suyla yıkıyoruz.
Kullandığımız malzemelerin saçlara olan faydaları;
Ceviz yağı, saç kırıklarının önüne geçer, uçlarının pürüzsüz olmasını sağlar, saç köklerini besler, saçların hızlı uzamasını sağlar, saç dökülmelerini keser, saça renk verme özelliği vardır, saç beyazlamalarını önler.
Sızma zeytinyağı, saçları yumuşatır, parlatır, besler, saç derisine de bakım yapar.
Papatya yağı, saçları parlatır, mat görüntüsünü giderir, saç diplerindeki kepeklenmeyi giderir, iklim koşullarından saçları korumak için kullanılır.

Kuru saçlar için doğal bakım yağını haftada bir uygulamanız önerilir. Uygulamadan sonra saçlarınızın canlandığını, parladığını, daha kolay şekil aldığını fark edeceksiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ