ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLAN SEBZELER


Sebzelerin barındırdığı vitaminler, mineraller vücudumuza sağlık, enerji ve güzellik verir. Diyetlerin olmazsa olmazıdır sebzeler. Doğal ve sağlıklı zayıflamak için sebzeleri tüketmemiz gereklidir. Bu günkü yazımızda zayıflatma etkisi olan sebzeleri ve faydalarını paylaşacağım sizlerle.

Zayıflatma etkisi olan sebzeler

Maydanoz, vitamin ve mineral bakımından zengindir. İçeriğinde A, B1, B3, C, E vitaminleri ile demir, kalsiyum, potasyum, mağnezyum , fosfor, sodyum, bakır, kükürt gibi mineralleri barındırır. Grip, nezle ve soğuk algınlığına iyi gelir, idrar söktürücü özelliği vardır, böbrekleri temizler, damar sertliği ve sinir hastalıklarına karşı faydalıdır.

Brokoli, içerisinde A, C, B6, B2, K, B3 vitaminleri ile selenyum, manganez, demir, fosfor minerallerini barındırır. Kansere karşı koruma sağlar, yüksek miktarda besin lifi içerdiğinden sindirime yardımcı olur.

Enginar, karbonhidrat, protein, vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Düşük kalorili olmasından dolayı diyetlerde tercih edilme sebebidir. Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. İdrar söktürücü etkisinden dolayı vücuttaki fazla suyu ve toksinleri dışarı atar. Mide ekşimesine ve midedeki reflü rahatsızlığına iyi gelir.

Tere, vücuttaki yağların yanmasını hızlandırır. A, C, D vitaminleri ile kalsiyum ve demir mineralleri içerir. Akciğerleri temizleyerek, sigaranın zararlı maddelerinin vücuttan atılmasını sağlar. idrar yollarını ve böbrekleri temizler.

Lahana, içerisinde A, C, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminlerini ve fosfor, magnezyum, kalsiyum, çinko, demir, bakır, manganez, potasyum gibi mineralleri içerir. Zayıflamaya yardımcı bir bitkidir. Sindirim sistemini çalıştırarak metabolizmayı hızlandırır.

Yulaf, bol miktarda nişasta, B grubu vitaminler, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir gibi mineralleri içerisinde barındırır. İçeriğindeki lifler ile uzun süre tokluk hissi verir. İdrar söktürür, vücuda rahatlık verir, kandaki şeker oranını düşürür, mide ve bağırsak bozukluklarına iyi gelir.

Tek başına bu sebzeler zayıflamak için yeterli değildir. Bu sebzeleri diyet programınıza dahil ederek tüketirseniz daha çok faydalarından yararlanırsınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ