CİLT LEKELERİNİ GİDERMENİN DOĞAL YOLLARI



Cilt yüzeyinde güneşten, hormonların dengesinin bozulmasından (doğum sonrası kalan lekeler gibi) ve aknelerden dolayı lekeler oluşabilir. Bu lekeler estetik açıdan kişiyi rahatsız eder. Günümüzde piyasada satılan kimyasal peelinglerle ya da güzellik merkezlerinde uygulanan cilt soyma ve yakma yöntemleriyle cilt lekeleri giderilebilir. Bu yöntemler olumlu sonuçlar verir. Fakat peelingler kimyasal madde içerdiği için kansorejen olma ihtimali çok yüksektir. Cilt soyma işleminde de cilt lazer ışınıyla yakılarak yada kurutularak soyulduğundan bu ışınların cilde olan zararları henüz bilinmemektedir. Hiçbir yan etkisi olmayan evde hazırlayabileceğiniz doğal ve sağlıklı malzemelerle cilt lekelerinizden kurtulabilirsiniz.

Karbonat ve maya

Bir çay kaşığı yaş maya ve bir çay kaşığı karbonatı su ile ıslatıp krem kıvamına getirin. Yüzünüze maske şeklinde uygulayıp on beş dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayın. Bu maske sayesinde cildinizde oluşan koyu lekelerin rengi zamanla açılacaktır.

Yoğurt maskesi

Bir yemek kaşığı yoğurt, üç damla limon suyu, bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı zeytinyağını karıştırın. Temiz cildinize uygulayın. Kuruyana kadar bekleyip masaj yaparak çıkartın. Soğuk suyla yüzünüzü temizleyin. Haftada iki kez uygulayın.

Yoğurt ve kabartma tozu

Bir yemek kaşığı yoğurt, bir paket kabartma tozu yada karbonatı karıştırın. Temiz cildinize uygulayıp, bir saat bekletin. Ovarak cildinizden çıkartın. Ilık suyla yüzünüzü temizleyin. Cildinizdeki lekeler kaybolana kadar haftada bir defa uygulayın.

Kuru soğan maskesi

Bir yemek kaşığı yoğurt, çeyrek kuru soğan, bir çay kaşığı zeytinyağı. Soğanı rendeleyin içine yoğurdu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Lekelerin üzerine masaj yaparak uygulayın.  

Bu maskeyi haftada iki defa uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi uyguladıktan sonra güneş koruyucu krem uygulamalısınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ