SARIMSAĞIN SAÇLARA FAYDASI


Sarımsağın bildiğimiz pek çok faydaları vardır. Antibiyotik, antiseptik ve antioksidan özellikleri sayesinde dolaşımı düzenleyici ve zayıflamaya yardımcı bir bitkidir. Saç ve kıl köklerindeki hücreleri canlandırıcı etkileri de mevcuttur. Sarımsağın içeriğindeki vitaminler, sülfür ve selenyum maddeleri daha canlı, güçlü ve güzel saçlara kavuşmamızı sağlar.

Sarımsağı saçlara uygulama;

Saçlarınızı fırça ile beş dakika kadar fırçalayın. Önden arkaya doğru, arkadan öne doğru, sağdan sola, soldan sağa şeklinde fırçalayın. Uygulayacağınız bu işlem saç diplerindeki kan dolaşımının hızlanmasını sağlar.

Dört beş diş sarımsağı soyup, yatay olarak ortadan ikiye kesin. Kesik olan tarafını saç diplerinize hafifçe bastırarak sürün.

Sarımsakların hepsini saç diplerinize sürdükten sonra, zeytinyağı ve argan yağı ile beş dakika masaj yapın.
Havlu ya da bone ile saçlarınızı kapatıp iki saat bekleyin. Saçları kapatmak saç derisini ısıtacağından sarımsak ve yağların saç diplerine daha iyi işlemesini sağlar.
Diğer yöntemde sarımsakları ezmek ya da blenderdan geçirmektir. Ezdiğiniz sarımsaklara yarım kahve fincanı zeytinyağı ve argan yağı ekleyip, bu karışımla saç diplerinize masaj yapın. Yine havlu ile sarıp iki saat bekleyip yıkayın.
Bu işlemi haftada bir uygulayın. Haftada bir uygulamak saç dökülmesini engeller. Haftada iki ya da üç kez uygularsanız saç derinizden yeni minik minik saçlar çıktığını görürsünüz. Üç ay boyunca düzenli olarak bu kürü uyguladığınızda, ayvacık tüyler beslenip canlanır ve kalınlaşarak normal saç teli görünümüne ulaşır. Saçınız yoksa ya da kısmı olarak dökülmüşse yeniden saç çıkmasını sarımsak kürünü uygulayarak sağlayabilirsiniz.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ