CİLT GÜZELLİĞİNİZ İÇİN KİVİ



C vitamini bakımından oldukça faydalı olan kivi cilt bakımında da çok faydalı. İçerisinde bulunan mineraller ve vitaminler ile cildin kolajen dokusunu besler, ölü deriyi temizler ve cildi canlandırır.

Kivi maskesi uygulama:


Tam olgunlaşmamış, sert bir tane kiviyi çok ince soyun. Daha sonra ince ince dilimleyin, sırt üstü uzanın kivi halkalarını yüzünüze yerleştirin. 10 ile 15 dakika kadar bu şekilde kivi halkalarını yüzünüzde bekletin. Daha sonra ılık su ile yıkayın.

Kivi suyu ile kompres:

1 adet kiviyi blendardan geçirin ya da rendeleyerek püre haline getirin. Steril bir sargı bezini ya da temiz penye bezi kivi suyuna batırarak yüzünüze kompres yapın. 10 dakika uygulayın.

Kil ve kivi suyu

2 yemek kaşığı kile, kivi suyunu ekleyip hamur kıvamında olana dek karıştırın. Karışımı temiz cildinize maske şeklinde uygulayıp, 10 dakika kurumasını bekleyin. Daha sonra ılık su ile yüzünüzü temizleyin. Bu maske yağlı ve sivilceli ciltler için çok faydalıdır. Kil cildin yağ dengesini düzenlerken kivi de cildinizi besler ve onarır.

Cildiniz yağlı ve sivilceli ise kivi maskeleri sizin için idealdir. Olgunlaşmamış, sert kivileri kullanmayı tercih edin. Haftada 2 kere 15 dakikalık kivi maskelerini uygulayabilirsiniz.

Cildiniz kuru ise de kivi maskeleri uygundur. İçerisindeki C vitamini bu tip ciltlerin yenilenmesini sağlar. Kuru ciltleri olanlar kivi maskelerini 5 dakika kadar uygulamalıdır. Haftada 2 kez uygulanması önerilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ