GÖZALTI MORLUKLARINI GİDERMENİN YOLLARI


GÖZALTI MORLUKLARINI GİDERMENİN YOLLARI

Uykusuzluk, yoğun iş temposu, çok fazla bilgisayar kullanmak, dengesiz beslenmekten dolayı gözaltı morlukları oluşur. Bu morluklardan dolayı yorgun, bitkin, hasta görünürüz. Estetik açıdan rahatsızlık verdiği için, kozmetik ürünler kullanarak gözaltı morluklarını kapatmaya çalışırız. Kullandığımız kozmetik ürünler, gözaltı derisini kapatıp baskı yaptığı için zamanla göz çevresinin kırışmasına, kaz ayaklarının derinleşmesine ve morlukların daha da belirgin hale gelmesine neden olur. Gözaltı morluklarından sağlıklı ve doğal şekilde kurtulmanın yolları:

Gece uykusu alın ve ortalama 7-8 saat uyuyun.

Dengeli ve sağlıklı beslenin.

C vitamini ve E vitamini içeren gıdalardan faydalanın. Portakal, mandalina, domates, kivi, maydanoz ve diğer yeşil sebzeler gibi.

Sigara ve alkol gibi zararlı maddelerden uzak durun.

Günde 2 ile 2,5 litre su için. Su vücuttaki toksinleri atar, cildi nemlendirir ve daha parlak görünmesini sağlar.


Gözaltı morluklarına faydalı olan besinlerden biride salatalıktır. Salatalığı kabuğunu soymadan dilimleyip, göz kapaklarınıza koyup on beş dakika bekletin. İki, üç gün sonra gözaltı morluklarınızda azalma olduğunu görecek

Kivi cilt için faydalı bir meyvedir. Kiviyi soyup, soyduğunuz kabukları gözlerinize koyup on beş dakika kadar bekleyin. Haftada bir uygulayın.

Gece uyumadan önce ve sabah uyandıktan sonra gözaltına uygulayacağınız papatya çayı hem gözlerdeki şişkinliği alır, hem de gözaltı morluklarını giderir. Papatya çayını; 1 fincan kaynar suya 1 tatlı kaşığı kuru papatya koyup, 5 dakika demlenmesini bekleyerek hazırlayabilirsiniz.

Önerdiğimiz doğal ve basit yöntemlerle daha güzel ve sağlıklı görünebilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ