DOĞAL CİLT BAKIMI


Cildimizde diğer organlarımız gibi yorulur. Yüzümüze uyguladığımız makyaj malzemeleri, havada bulunan tozlar, soğuk, sıcak, güneş, ışık gibi dış etkenler cildimizin yorulmasına sebebiyet verir. Ciltteki yorgunluğu gidermek, canlılığını sağlamak ve sağlıklı görünmek için düzenli olarak cildimize bakım yapmalıyız.

Her gece yatmadan önce yüzünüzü yıkarken parmak uçlarınızla masaj yapın. Bu yapacağınız kısa masaj hem makyaj kalıntılarını çıkartmanıza yardımcı olur hem de kan dolaşımını hızlandırarak cildinizi toparlar. Sabun yerine temizleme jeli ya da bebek şampuanı kullanabilirsiniz. Yıkama işleminden sonra tonik uygulayarak temizleme işlemini tamamlayabilirsiniz. Tonik uygularken evinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz doğal tonikleri tercih edin. Cildin nem oranını korumak için mutlaka cilt tipinize uygun nemlendirici kullanın. Cilt tipinize ve yaşınıza göre gece bakım kremi de kullanabilirsiniz. Her akşam yüzünüzü yıkamanız ve tonik uygulamanız yüzeysel temizlik sağlar. Ölü deriyi temizlemek, cildinizin nefes almasını sağlamak ve siyah noktalardan arındırıp gözenekler içine birikmiş olan yağ ve kiri temizlemek için haftada bir peeling uygulayın. Evde yapabileceğiniz ve kolayca uygulayabileceğiniz hem doğal hem de ekonomik tonik ve peeling tariflerimizi paylaşacağız bu yazımızda.

Gözenek sıkılaştırıcı tonik

Yüzünüzde açık gözenekleriniz varsa bu tarifle gözeneklerinizi sıkıştırabilirsiniz.

Bir şişe maden suyu, bir tatlı kaşığı papatya yağı, bir çorba kaşığı gül suyu

Maden suyunun içine papatya yağını ve gül suyunu ekleyin. Bu karışımla akşam yüzünüzü yıkadıktan sonra ve sabah yine yüzünüzü yıkadıktan sonra pamukla silin. Bir hafta kullanımdan sonra gözeneklerinizin küçüldüğünü fark edeceksiniz.

Bitkisel çayların antioksidan özelliği olduğu için çok iyi tonik özelliği taşırlar. Papatya çayı, adaçayı, yeşil çay, nane çayını demleyip soğutarak tonik olarak kullanabilirsiniz. Bir fincan kaynar suyun içine, bir tatlı kaşığı bitki çayı ekleyerek beş dakika demleyin. Süzgeçten geçirip soğuduktan sonra tonik olarak kullanabilirsiniz.

Doğal peeling

Malzemeler:Kil, mısır unu, herhangi bir nemlendirici krem

Malzemeleri karıştırın. Yüzünüze maske şeklinde uygulayıp iki, üç dakika bekleyin. Ovarak maskeyi

yüzünüzden çıkarın. Cildiniz hassas ise tahriş olmaması için suyla da çıkarabilirsiniz. Siyah noktalarınızı giderir.
 

Evde peeling tarifi


Malzemeler: Bir tatlı kaşığı zeytinyağı, Bir tatlı kaşığı süt, Bar çay kaşığı limon suyu, Bir çay kaşığı tuz, Bir çay kaşığı şeker

Malzemeleri karıştırın, elinize bir miktar alıp yüzünüzü ovarak uygulayın. 

Siyah noktalarınızı giderir, cildinizi besler, nemlendirerek parlak görünmesini sağlar.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ