YAĞLI CİLTLER İÇİN DOĞAL MASKE TARİFLERİ



Cildiniz gün içerisinde yağlanıp parlıyorsa, geniş gözeneklere sahipse, siyah noktalar varsa yağlı cilde sahipsiniz demektir. Bu cilt tipinin bakımı, diğer cilt tiplerine göre daha çok özen gerektirir.
Yağlı ciltlerde en büyük yapılan hatalardan biri cildi nemsiz bırakmaktır. Mutlaka her cilt tipinin nemlenmeye ihtiyacı vardır. Su bazlı, cildi yağlandırmadan nemlenmesini sağlayan nemlendiriciler, yağlı ciltler için uygundur. Cildinizi her gün temizlemeye özen gösterin. Temizlerken sabun kullanmayın. Temizleme jeli ya da temizleme losyonu tercih edin. Haftada bir kere mutlaka peeling uygulamalısınız. Peleng yapmak gözeneklerin içinde biriken yağ ve kiri temizler, siyah nokta oluşumunu engeller. Geniş gözenekleriniz varsa evde yapacağınız sıkılaştırıcı losyon kullanabilirsiniz. Bu şekilde günlük cilt bakımınızı yapabilirsiniz. Cildinizin yağ dengesini sağlayacak maskeler uygulayabilirsiniz. Bu günkü yazımızda, evde yapıp kolayca uygulayabileceğiniz maske tariflerini paylaşacağız.

Domates maskesi

Bir çorba kaşığı domates suyunu (taze olacak) bir çorba kaşığı kil ile iyice karıştırın. Krem kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Bu karışımı yüzünüze maske şeklinde sürün. Kuruyana kadar 10 ya da 15 dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayıp, günlük nemlendirici kreminizi sürün.

Yoğurt maskesi

Bir adet limonun suyunu sıkın. Bir kase yoğurt ile karıştırın. Göz kenarlarınız hariç tüm yüzünüze maske şeklinde sürün. Maske yüzünüzde kuruyana kadar (15 dakika) bekleyin. Ilık suyla yüzünüzü yıkayarak temizleyin. Haftada bir bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

Limon siyah noktalarınızın giderilmesini ve yeniden oluşmasını engeller, aknelerin ve sivilcelerin kurumasını sağlar. Yoğurt ise cildinizi besler ve yağ oranını dengeler.

Yağlanmaya karşı maske

Bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı limon suyu, bir tatlı kaşığı sütü cam bir kase içerisinde karıştırın. Karışımı tüm yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak yedirin. Cildiniz karışımı içine çekip, kuruyuncaya kadar bekleyin. Kuruduktan sonra nemli bir bezle yüzünüzdeki maskeyi silin. Daha sonra ılık suyla yıkayın. İki haftada bir uygulayın.

Yağlanmaya karşı etkili bir maske tarifidir. Akne ve sivilce sorunlarını giderir ve oluşumunu önler.

Verdiğimiz tariflerin hiçbir yan etkisi yoktur. Evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlayıp uygulayabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ