LAHANA KÜRÜ İLE ZAYIFLAMAK



Vitamin ve mineraller açısından zengin olan lahananın sağlığımız açısından çok önemli faydaları vardır. Lahana, içerisinde A, C, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminlerini ve fosfor, magnezyum, kalsiyum, çinko, demir, bakır, manganez, potasyum minerallerini barındırır. Dr. İbrahim Saraçoğlu sağlıklı zayıflamak için lahana, limon, maydanoz kürünü öneriyor. Bu kürü uygulayan hastalarının kısa zamanda başarılı sonuçlar aldığını belirtiyor.

İbrahim Saraçoğlu’nun lahana kürü tarifi:

Malzemelerimiz:

4 adet lahana yaprağı (hafif yeşil ve sarımsı olacak) lahananın en üstteki yaprakları en faydalı olanlarıdır.

Yarım demet maydanoz

Yarım limon

Yarım litre kaynar suya, lahana yapraklarını iri parçalara bölerek ekleyin. Üç dakika kaynatın. Tencerenizin kapağı kapalı olsun. Üç dakika sonra, yarım demet maydanozu saplarıyla beraber ekleyin ve karıştırın. İki dakika daha kaynatın. Daha sonra ocağınızı kapatarak ılımasını bekleyin. Sabah kahvaltıdan 1 saat önce ve akşam yemeğinden 1 saat önce ya da yemekten 1 saat sonra birer fincan için. Limon suyunu taze olarak 2 yemek kaşığı kadar sıkıp, içeceğiniz miktara ekleyerek tüketin.

Kürü uygulama şekli:

Kürü 7 gün uygulayıp 3 gün ara veriyorsunuz, 3 günden sonra tekrar 7 gün uygulama 3 gün ara, yine 7 gün uygulama 3 gün ara vererek toplam 27 gün kürü uygulamış oluyorsunuz.

Lahana kürünü yılda iki, üç kez uygulayabilirsiniz. Kürü tamamladıktan sonra, verdiğiniz kiloları tekrar almanız söz konusu değildir. Abur cubur gıdalar tüketmemek şartıyla kilonuzu uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Lahana kürü, tokluk hissinizi geliştirir. Lahana, maydanoz ve limon karışımı ruh sağlığına iyi gelir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ