SAÇLARI UZATAN BESLEYİCİ MASKE



Saçlar, kadınların güzellik kaynağından biridir. Uzun, gür, bakımlı, canlı, sağlıklı saçları olan bir hanım gördüğümüzde hepimiz hayran kalırız saçlarına. Sağlıklı ve dengeli beslenmek, alkol sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmak, düzenli su tüketmek yüzümüz, cildimize yansıdığı kadar saçlarımıza da yansır. Saçları boyamak, perma, röfle, fön gibi işlemler ve güneş ışınları, hava koşulları, mevsim değişiklikleri, kullanılan ilaçlar, doğum yapmak gibi nedenlerle saçlar yıpranır, dökülür ve uzaması yavaşlar. Yıpranmış saçlara düzenli bakım uygulamak, kaybettiği enerjiyi ve sağlıklı görünümü tekrar kazandırmak gerekir. Saçları uzatmak ve beslemek için Biyolog – Kozmetolog Pervin Bulgak’ın saçları uzatan ve besleyen maske tarifini paylaşacağız bu günkü yazımızda. 

Malzemelerimiz: 

1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı menekşe yağı, 1 yemek kaşığı fındık yağı, 1 yemek kaşığı papatya yağı.

Hazırlanışı ve uygulaması;

Cam bir kasenin içerisine yumurta sarısını koyup biraz karıştırın, üzerine fındık yağını, papatya yağını, menekşe yağını da ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Hazırladığınız karışımı saç diplerinizin 4 -5 cm. aşağısından (saç diplerine sürmeyin) sürün. Bütün saçlarınıza uyguladıktan sonra bir bone ya da streç flim yardımı ile saçlarınızı kapatın. Minimum yarım saat, maksimum bir saat maskeyi saçınızda bekletin. Bekleme süresi dolduktan sonra saçlarınızı ıslatmadan biraz şampuanla saçlarınızı şampuanlayın. Yağ ve yumurtanın ayrışmasını bu şekilde sağlarsınız. Maske yumuşadıktan sonra soğuk su ile saçlarınızı temizleyin. Sıcak su kullanmayın.
Bu karışım yıpranmış saçlarınızı onarır, besler, parlatır. Hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlar

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ