KİL MASKESİ TARİFİ





Kil maskesi genelde sivilceli, akneli, yağlı ciltlerde cildin yağ dengesini düzenlemek için uygulanır.

Malzemelerimiz:

2 yemek kaşığı kil,

1 tatlı kaşığı zeytinyağı,

1 tatlı kaşığı gül suyu,

2 tatlı kaşığı maden suyu

Cam bir kabın içine maden suyunu, zeytinyağını, gül suyunu ve kili ekleyin. Kek hamuru kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Karışımınız hamur kıvamından yoğun olursa içine biraz maden suyu ekleyebilirsiniz. Maskenizi hazırladıktan sonra göz çevresi ve dudak kenarları hariç tüm yüzünüze maske şeklinde uygulayın. Uyguladığınız maskenin kalınlığına göre 15 ile 25 dakika arasında kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra ılık suyla yıkayarak temizleyin. Temizledikten sonra soda ile yüzünüze tonik yapın. Cildiniz yağlı ise gül suyu ile de tonik yapabilirsiniz.

10 günde bir kil maskesini uygulayabilirsiniz. Kil maskesi cildinizi temizler, rahatlatır, arındırır, duru bir güzellik sağlar.

Malzemelerimizin faydaları;

Kil, cildin yağ hücrelerinin yağ üretimini dengeler. Ciltte fazla yağ üretimi varsa azaltır, yağ üretimi azsa fazlalaştırır, bu şekilde yağ hücrelerini dengeler.

Madensuyu, mineral açısından zengin olduğu için cilde mineral takviyesi yaparak, cildi sıkılaştırır.

Gülsuyu, ciltte olabilecek akne, sivilce, kızarıklık gibi durumları giderir, cildi rahatlatır.

Zeytinyağı, cildi besler.

Hazır kil maskesi satın alırken dikkat edin. Kil mantar oluşumuna sebep olabilir. Hazır alacağınız kil maskelerinin içerisinde mantar oluşumunu engelleyecek bir madde olup olmadığını mutlaka sorgulamanız gerekir. Kil doğadan gelen bir üründür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ