YAĞ YAKTIRAN PAPATYALI BOZA



Kimya mühendisi ve güzellik uzmanı olan Şems Aslan’ın yağ yaktıran papatyalı boza tarifini okurlarımızla paylaşacağız.
Malzemeler;
İki yemek kaşığı kurutulmuş papatya, iki litre su, bir çay bardağı şeker, bir çay kaşığı maya veya kurutulmuş çavdar ekmeği, bir çay bardağı yulaf.
Kapaklı cam bir kabın içerisine papatyayı, şekeri, mayayı, yulafı ekleyin. Üzerine önceden kaynatılmış ve ılımış olan suyu ekleyin. Bir tahta kaşıkla şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kapağını kapatıp yirmi dört saat bekletin. Yirmi dört saat sonunda papatyalı bozanız içmeye hazır.
Tarifimizin faydaları;
Papatya, iştahı açar, sinirleri yatıştırır, ağrı kesici özelliği vardır, idrar söktürür, ateş düşürücü ve mikrop öldürücüdür.
Mayanın içeriğinde yüzde elli oranında protein, B grubu vitaminler, demir, krom, potasyum, magnezyum, fosfor, çinko mineralleri bulunuyor. Karaciğeri toksinlerden arındırıyor. Karaciğerden kaynaklanan cilt sorunlarının önüne geçiyor, saç dökülmesini önlüyor ve sağlıklı uzamasını sağlıyor, kolojen yapıyı güçlendiriyor, doğum sonrası ve kilo alıp vermekten oluşan çatlak görünümünü yok ediyor.
Yulaf, nişasta bakımından zengindir. İçeriğinde B grubu vitaminler ile potasyum, kalsiyum, fosfor, demir gibi mineralleri ihtiva eder. Sinir sistemini güçlendirir, stres ve uykusuzluğa iyi gelir, kas ve kemik yapısını güçlendirir, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir, kandaki şeker oranını ve kolesterolü düşürmeye yardımcıdır. Saçları güçlendirir, daha parlak ve güçlü olmasını sağlar, idrar söktürücü özelliği vardır. 

Yağ yaktıran papatyalı bozamızın yağ yaktırma dışında da vücudumuza oldukça önemli faydaları bulunmakta. Şems Aslan en az haftada bir kere bu karışımı yapıp içmeyi öneriyor. Daha fazlada haftada iki yada üç kez içilebilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ