YAĞ YAKTIRAN PAPATYALI BOZA
Kimya mühendisi ve güzellik uzmanı olan Şems Aslan’ın yağ yaktıran papatyalı boza tarifini okurlarımızla paylaşacağız.
Malzemeler;
İki
yemek kaşığı kurutulmuş papatya, iki litre su, bir çay bardağı şeker, bir çay
kaşığı maya veya kurutulmuş çavdar ekmeği, bir çay bardağı yulaf.
Kapaklı
cam bir kabın içerisine papatyayı, şekeri, mayayı, yulafı ekleyin. Üzerine
önceden kaynatılmış ve ılımış olan suyu ekleyin. Bir tahta kaşıkla şeker
eriyinceye kadar karıştırın. Kapağını kapatıp yirmi dört saat bekletin. Yirmi
dört saat sonunda papatyalı bozanız içmeye hazır.
Tarifimizin faydaları;
Papatya, iştahı açar, sinirleri yatıştırır,
ağrı kesici özelliği vardır, idrar söktürür, ateş düşürücü ve mikrop
öldürücüdür.
Mayanın içeriğinde yüzde elli oranında protein, B grubu vitaminler, demir, krom,
potasyum, magnezyum, fosfor, çinko mineralleri bulunuyor. Karaciğeri
toksinlerden arındırıyor. Karaciğerden kaynaklanan cilt sorunlarının önüne
geçiyor, saç dökülmesini önlüyor ve sağlıklı uzamasını sağlıyor, kolojen yapıyı
güçlendiriyor, doğum sonrası ve kilo alıp vermekten oluşan çatlak görünümünü
yok ediyor.
Yulaf, nişasta bakımından zengindir. İçeriğinde B grubu vitaminler
ile potasyum, kalsiyum, fosfor, demir gibi mineralleri ihtiva eder. Sinir
sistemini güçlendirir, stres ve uykusuzluğa iyi gelir, kas ve kemik yapısını
güçlendirir, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir, kandaki şeker oranını ve
kolesterolü düşürmeye yardımcıdır. Saçları güçlendirir, daha parlak ve güçlü
olmasını sağlar, idrar söktürücü özelliği vardır.
Yağ
yaktıran papatyalı bozamızın yağ yaktırma dışında da vücudumuza oldukça önemli
faydaları bulunmakta. Şems Aslan en az haftada bir kere bu karışımı yapıp
içmeyi öneriyor. Daha fazlada haftada iki yada üç kez içilebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder