YAĞ YAKTIRAN KIŞ ÇAYI
YAĞ YAKTIRAN KIŞ ÇAYI
Kış mevsimi geldi, soğuklar başladı. Nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskimiz çok yüksek. Bu hastalıklara yakalanmamak için vücut direncini arttırmamız gerekir. Düzenli ve sağlıklı beslenerek, vücudumuza gerekli vitaminleri alarak kendimizi korumamız mümkün.
Bu günkü yazımda hem kış hastalıklarından korunmak, hem de vücudumuzdaki yağları yakmak, toksinleri atmak için kış çayı tarifini paylaşacağım.
Malzemeler
1 adet çubuk tarçın,
1 adet kök zencefil,
5 adet karanfil,
11 adet karabiber (çekilmemiş tohum şeklinde)
1 adet orta boy elma,
1 adet limon
Hazırlanışı;
Tarçını, zencefili, karabiberi, karanfili 1,5 litre kaynar suya ekleyin. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra elmayı kabuklarını soymadan dörde bölün, iç çekirdeklerini çıkartıp kaynayan karışıma ekleyin. 10 dakika daha kaynadıktan sonra çayınız hazırdır.
Sıcak olarak çayınıza limon ekleyerek tüketin. Sabah ve akşam yemeklerden sonra bir çay fincanı tüketebilirsiniz. günde 2 fincandan fazla tüketmeyin.
Yarınki yazımda kış çayı için kullandığımız malzemelerin faydalarını paylaşacağım.
Sağlıklı günler...
Kış mevsimi geldi, soğuklar başladı. Nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskimiz çok yüksek. Bu hastalıklara yakalanmamak için vücut direncini arttırmamız gerekir. Düzenli ve sağlıklı beslenerek, vücudumuza gerekli vitaminleri alarak kendimizi korumamız mümkün.
Bu günkü yazımda hem kış hastalıklarından korunmak, hem de vücudumuzdaki yağları yakmak, toksinleri atmak için kış çayı tarifini paylaşacağım.
Malzemeler
1 adet çubuk tarçın,
1 adet kök zencefil,
5 adet karanfil,
11 adet karabiber (çekilmemiş tohum şeklinde)
1 adet orta boy elma,
1 adet limon
Hazırlanışı;
Tarçını, zencefili, karabiberi, karanfili 1,5 litre kaynar suya ekleyin. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra elmayı kabuklarını soymadan dörde bölün, iç çekirdeklerini çıkartıp kaynayan karışıma ekleyin. 10 dakika daha kaynadıktan sonra çayınız hazırdır.
Sıcak olarak çayınıza limon ekleyerek tüketin. Sabah ve akşam yemeklerden sonra bir çay fincanı tüketebilirsiniz. günde 2 fincandan fazla tüketmeyin.
Yarınki yazımda kış çayı için kullandığımız malzemelerin faydalarını paylaşacağım.
Sağlıklı günler...
Yorumlar
Yorum Gönder