ACI BİBER ÇAYI İLE ZAYIFLAMA


Kış aylarında olduğumuz bu günlerde soğuk havanın da etkisiyle vücudumuzun daha çok enerjiye ihtiyacı var. Yaz aylarına oranla iştahımız daha açık. Bu sebeple de kilo almamak kaçınılmaz oluyor. Kış aylarında kilo almayı engellemek ve kilo vermek için mutlaka toksin attırıcı, yağ yakıcı takviyeler ile ideal kilonuzu kalıcı hale getirmelisiniz. Bu yazımızda ünlü Dr. Ender Saraç’ın acı biber çayının tarifini ve faydalarını bulacaksınız.
Acı biber çayının tarifi:
Bir çay kaşığı acı kırmızı biber, bir diş ezilmiş sarımsak, bir tutam biberiye, bir dilim limon, bir su bardağı kaynar su. Malzemeleri kaynar suyun içine karıştırın, dört beş dakika kaynatın, süzülüp içine limon ekleyerek tüketin. Günde iki fincan şekersiz olarak tüketebilirsiniz.
Acı biber çayı yağ yakıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı etkilerinden dolayı zayıflamada kullanılıyor. Zayıflamanın dışında da birçok rahatsızlığa iyi geliyor.
Doğal ağrı kesicidir. Kırmızı biberin içindeki capsaicin adlı bileşen yenildiğinde beyinde endorfin salgılanmasını sağlar. Endorfinin morfine benzer ağrı giderici etkisi vardır. Kolestrolü düşürür bazı araştırmalarda acı biberin kötü kolesterolü azaltmaya yardımcı olduğu görülmüştür. Kalp krizine ve felce karşı koruma sağlar. Ülseri engeller, bronşiti hafifletir, sindirimi kolaylaştırır, kabızlığa iyi gelir. Vücudun direncini arttırır, grip ve soğuk algınlığının etkilerini azaltır.

Dikkat edilmesi gereken nokta hemoroidi azdırır. Hemoroid yada ülseriniz varsa azdırabilir. Sağlıklı mideye herhangi bir zararı olmaz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ