YORGUN CİLTLER İÇİN BİTKİSEL UYGULAMALAR



Cildimiz, gün içinde yorulur. Sabah işe giderken makyaj yaparız akşama makyaj ürünleri cildimizde kalarak cilt yüzeyinde ağırlık oluşturur ve gözenekleri tıkayarak cildin oksijen almasını engeller. Uykusuzluktan, stresten, çok çalışmaktan da cilt yorgunluğu oluşur. Cildi toparlamak, eski haline getirmek için bitkisel maske tariflerimizi paylaşacağız bu yazımızda.

Malzemeler:

1 şişe maden suyu,

1 adet limon,

3 yemek kaşığı bebe yağı

Hazırlanması ve uygulaması:

Bir şişe maden suyunu bir sprey şişesine boşaltın, yarım limonu içine sıkın, bebe yağını da ekleyin. Yüzünüzü temizledikten sonra, yüzünüze püskürtün. Makyaj yapmadan önce de yüzünüze uygulayın. İyi bir makyaj altıdır.

Diğer uygulama tarifi

Malzemeler:

Bir şişe maden suyu

Bir tutam dereotu

Hazırlanması ve uygulaması:

Dereotunu blenderdan geçirin. Maden suyu ile karıştırın. Karışımı buz kalıplarına boşaltın ve dondurun. Her sabah bir tane buz kalıbını yüzünüzde gezdirin.

Cildiniz buz kalıbından gerekli vitamin ve minerali alarak, buzunda şok etkisiyle toparlanır, gerginleşir, gözenekleri kapanır.

Nane tarifi:

Malzemeler:

Bir tatlı kaşığı naneyi, bir fincan kaynar su ile demleyin. Soğumasını bekleyin. Soğuduktan sora bir çorba kaşığı demlenmiş naneyi 2 kahve kaşığı günlük kullandığınız nemlendirici kremle karıştırın. Temiz cildinize maske şeklinde uygulayın. 10 dakika bekletip ılık su ile yıkayın. Haftada 3 kez uygulayın.

Nane, cildinizi serinletir, rahatlatır ve canlandırır. Yorgun cildin canlanmasını sağlar. Karma ciltlere iyi gelir. İçerisindeki C vitamini ile cildinizi besler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ