DOĞAL ROMATİZMA TEDAVİSİ


Romatizma da doktor kontrolünde yapılan ilaç tedavisi ve fizik tedavi hastalığı ortadan kaldıramaz. Bu tedavilerde hastalığın ilerlemesi durdurulup ve hastanın ağrıları kesilerek hayatı daha konforlu hale getirilir.

Romatizma hastalığı vücudun her bölgesinde görülebilir. Şişmanlık, hormon dengesizliği, karaciğer yetmezliği, dengesiz beslenme, mide ve bağırsak sorunları, çürük dişler, bademcik iltihapları ve yaşlılık gibi etkenler romatizmayı tetikler ve ilerlemesini sağlar.

Ayrıca soğuk ve rutubetli ortamlar romatizma hastalığının oluşmasında önemli bir faktördür. Romatizmalı bölgelerde ağrı, yanma, üşüme ve şişlik, hareket etmede güçlük gibi şikayetler görülür. Tedavi edilmezse önemli hastalıklara neden olabilir.

Bu yazımızda romatizma hastalığı için etkili olan bitkisel tedavileri paylaşacağız.

Kiraz sapı kürü:

Yarım litre kaynar suya 30 tane kadar kiraz sapı eklenir. Kısık ateşte 30 dakika kaynatılır, ılıdıktan sonra süzülür. Suyun yarısı kahvaltıdan 2 saat sonra, diğer yarısı da öğle yemeğinden 2 saat sonra içilir. Uygulamaya 21 gün devam edilir.

Ağrı kesici merhem:

1 kahve fincanı kına ile 1 çorba kaşığı hardalı karıştırıp, üzerine biraz su ekleyerek yoğurun. Ağrıyan bölgelere uygulayın.

Lahana yaprağı:

Ağrıyan yere konulacak kadar lahana yaprağını bir şişe ya da merdane yardımıyla açın, üzerine zeytinyağı sürüp ağrıyan yere sarın. Bu işlemi 3 saatte bir tekrarlayın. Lahana yaprağı yerine defne yaprağı da kullanabilirsiniz.

Söğüt yaprağı:

4 su bardağı kaynar suya 11 çorba kaşığı ufalanmış söğüt yaprağı ekleyip, 20 dakika demlendikten sonra süzün. Saat sabah 10 da 1 bardak, öğleden sonra 15:00 da bir bardak içilir.

Doğal romatizma tedavisinde etkili olan tarifleri paylaştık. Romatizma hastalığınız varsa bu tariflerden faydalanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ