ÖKSÜRÜK İÇİN DOĞAL TEDAVİLER


Öksürük için evde yapacağımız tedaviler boğaz tahrişini azaltırken, öksürüğü tedavi edebilir. Öksürük için evde yapılabilen tedavileri uygularken hastanın ortamının da iyileştirilmesi gerekir. Evin havasının oksijenli, ılık ve nemli olması öksürüğü olan kişiye faydalıdır. Hastanın bol bol sıvı tüketmesini sağlamak öksürüğün daha çabuk geçmesini sağlar. Su, bitkisel çaylar, meyve suları içirilebilir. Alkol, sigara ve kafeinden uzak durulmalıdır.

Evde öksürük tedavisinde bitkilerden yararlanabilirsiniz. Zencefil, sarımsak, kakule, limon, zerdeçal öksürüğe faydalı bitkilerdir. En yaygın ev tedavisi kaynar suya bal ve limonu karıştırıp içmektir. Bu karışım boğazın yumuşamasına yardımcı olur. Bu tedavi günde birkaç kere yapıldığında olumlu sonuç verir.

Başka bir tedavide zerdeçal bitkisidir. Kakule tohumları da çiğnenirse öksürüğe iyi gelir. Geceden bademleri suyla ıslatıp kahverengi kabuklarını soyup ekmeğin üzerine tereyağı ve şekerle sürülüp yenilirse kuru ve kesik öksürüğü geçirir.

Bir yöntemde bal ve zencefildir. Balı ve zencefili karıştırıp özellikle gece yatmadan önce yemek gece olabilecek olan öksürük nöbetlerini giderir.

İki tatlı kaşığı dut pekmezine yeteri kadar karabiber ekleyip günde birkaç kere yenirse öksürüğü giderir.

Elma kabuğu birkaç tanede çekirdeği cezvede kaynatılır, içine 1 dal tarçın, zencefil, 1 tane karanfil, 2 çay kaşığı pekmez eklenir. Bu karışım öksürüğü keser, hastalığa yakalanma riskini en aza indirir.

Öksürüğün doğal tedavisinde ev ortamının ılık olması, hastaya bol bol sıvı verilmesi ve yukarıda verdiğimiz tariflerin uygulanması hastalığı tedavi etmede yardımcıdır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ