SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN FINDIK

Çerezlerin sağlığımız açısından faydaları çok fazladır. Özellikle fındığı her yaştan insanın tüketmesi gerekir. Bu günkü yazımızda fındığın faydalarını paylaşacağız sizlerle.
 Fındık faydaları nelerdir?

-  Fındığın besin değeri çok yüksektir. Potasyum, kalsiyum, mağnezyum, çinko gibi mineraller içerir. Protein, E vitamini ve B vitaminleri bakımından zengin bir gıdadır.
- Fındık vücuda enerji verir ve yorgunluğu giderir. beden ve zihin yorgunluğuna iyi gelir.
- Böbreklerde ki kum ve taşları düşürmede etkilidir.
- Kolesterolü düşürür ve kalp, damar sağlığında faydalıdır. Kalp krizi riskini engeller.
- İçeriğinde bulunan yüksek kalsuyumdan dolayı kemikleri ve dişleri güçlendirir.
- Kansızlığı giderir.
- Cinsel gücü arttırıcı etkisi vardır.
- Hamilerde anne ve bebek sağlığı için çok gereklidir.
- İçerisinde bulunan E vitamini cildi besler ve korur.
- Soğuk algınlığı ve akciğer hastalıklarında faydalıdır.
- Büyüme çağındaki çocuklarda çok faydalıdır.

Fındık günde ne kadar tüketilmeli?
Günde 30 - 40 gr. fındık tüketmek bir insanın günlük olan protein ve mineral ihtiyacını karşılayabiliyor.

Fındığı ne zaman yemeliyiz?
Fındık sabah kahvaltıda, öğle yemeğinde ya da sabahla öğle arasında yenmelidir. Vücudun en yoğun çalıştığı zamanlar sabah ile öğle arası saatleridir. Bu saatlerde fındık yemeniz, fındığın içerisinde bulunan vitamin ve minerallerin hepsini kullanmanız anlamına gelir. Akşam saatlerinde çerezleri tüketmeniz mineral ve vitamin açısından vücuda bir fayda sağlamayacağı gibi kilo almanıza da neden olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ