ZAYIFLAMAK İÇİN CEVİZ KABUĞU



 Cevizin faydalarını anlatmaya devam ediyoruz. Cevizin kendisi kadar kabuğu da oldukça faydalı. Bu makalemizi okuduktan sonra ceviz kabuklarını çöpe atmak yerine bir yerde biriktirmeyi tercih edeceksiniz.
Cevizin kendisi ile zayıflamayı daha önceki yazımda paylaşmıştım. Bu yazımda ceviz kabuğu ile de zayıflamayı anlatacağım.  
  

 Ceviz kabuğu zayıflama çayı tarifi:


Yarım su bardağı ceviz kabuğunu (3 4 adet cevizin kabuğu) bir tencereye koyun ve 3 su bardağı su ekleyin. Karışımı ocakta 10 dakika kadar kaynatın ve ılımasını bekleyin. Sabah aç karnına 1 bardak gece yatarken 1 bardak tüketebilirsiniz. 
 Karışımın içine ceviz kabukları ile birlikte içinden çıkan kalkan şeklindeki zar tabakasını da atarsanız troid bezinin çalışmasını sağlarsınız ve daha etkili kilo verirsiniz. 

 Ceviz kabuğunun faydaları:


 Ceviz kabuğu çayını yukarıdaki tarife göre yapıp bu suyla banyodan sonra saç diplerinize masaj yapmak saç dökülmesini önler, saçların daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Sürekli düzenli kullanımda beyazlayan saçların siyahlaşmasını sağlar. 
Ceviz kabuğu suyu soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir. 

Ceviz kabuğu suyunu el ve ayak tırnak bakımı için kullanabilirsiniz. Cansız ve kırılan tırnaklarınızı bu suyun içinde 10 dakika bekletirseniz tırnaklarınız güçlenir. 

 Ceviz kabuğu suyu ile diş fırçalamak dişleri beyazlatır ve tartar oluşumunu önler. Dişlerinizi fırçalamadan önce 10 dakika diş fırçanızı bu suda bekletmelisiniz.

 Kabızlık giderici özelliği vardır. 

Vücutta yağ yakmayı hızlandırır

Kolesterolü düşürür


   
   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ