NEZLE GRİP ÖNLEYİCİ ÇAY TARİFLERİ

Bahar aylarında mevsim değişikliklerinden dolayı vücut direncimiz düşer. Soğuk algınlığı, nezle grip gibi hastalıklara yakalanma oranımız artar. Nezle, grip gibi hastalıklara iyi gelen nezle grip için bitkisel tedavi olan çay tariflerini paylaşacağız bu yazımızda.

Zencefilli, ballı, limonlu çay tarifi:
Malzemeler: Yarım çay kaşığı toz zencefil ya da 1 lira büyüklüğünde taze zencefil, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı süzme bal
Tarifi: Büyük bir çay fincanının içine zencefili, limon suyunu ve balı ekleyin. Üzerine kaynar su döküp karıştırın. Sıcak olarak günde 2 defa içebilirsiniz.

Ekinezya çayı tarifi:
Ekinezya bitkisi birçok hastalığa karşı vücüdumuzun bağışıklık sistemini güçlendirir. Nezle, grip gibi üst solunum yolu hastalıklarında tedavi süresini kısaltmaktadır. Ayrıca bahar aylarında yaşanan bahar yorgunluğu ve halsizliği gidermek için ekinazya çayı içebilirsiniz.
Tarifi: 1 litre kaynar suyun içine 3 – 4 tatlı kaşığı ekinezya bitkisini ekleyip 5 dakika kadar demlenmesini bekleyip içebilirsiniz. Günde 2 ya da 3 bardak tüketebilirsiniz.

Çocuklar için öksürük çayı:
Tadı çok güzel olan bu çayı çocuklarınıza rahatlıkla içirebilirsiniz. Yetişkinler içinde oldukça faydalıdır.
Malzemeler: Yarım elma kabuğu ya da bir çeyrek elma, 1 adet çubuk tarçın ya da 1 tatlı kaşığı toz tarçın, 1 tutam ıhlamur, 1 tatlı kaşığı bal.
Yarım litre suya elma ve tarçını ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayadıktan 2 – 3 dakika sonra ıhlamuru da ekleyip 10 dakika demlenmesini bekleyin. İçine bal koyarak çocuğunuzun içebileceği sıcaklığa getirin. Çocuğunuza günde 2 bardak bu karışımdan içirebilirsiniz.

Soğuk algınlığından kurtaran çay:
Malzemeler: 4 -5 adet kuşburnu, 1 avuç ıhlamur, 1 lira büyüklüğünde zencefil, 1 tane çubuk tarçın.
Tarifi: 1 litre kaynar suyun içine malzemeleri ekleyip 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra çayımız hazır. Evinizde kuşburnu yoksa kuşburnu yerine limon da kullanabilirsiniz.

Nezle, grip için bitkisel tedavi olan çaylarımızın yan etkisi yoktur. Denemenizi tavsiye ederiz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ