SİVİLCELİ CİLTLER İÇİN DOĞAL TONİK


Sivilce (akne) genelde ergenlik dönemindeki kişilerde görülür. Cildin yağlı bölgelerinde çıkar ve kırmızı şişlik, kist, siyah nokta şeklinde kendini belli eder. Sivilcelere müdahale edilmezse kalıcı izler, lekeler bırakabilir. Ergenlik dönemi dışında yetişkinlerde de hormonal değişim, stres ve alınan gıdaların sağlıksız olmasından kaynaklanan sivilceler oluşur. Sivilce oluşumunu önlemenin ilk yolu cildi temizlemektir. yüzünüzü mutlaka her gece uyumadan önce cildinize uyumlu bir cilt temizleme jeli yada şampuanı ile temizleyin ve tonik uygulayın. Kimyasal tonikler yerine size tarifini vereceğimiz sivilceli ciltler için doğal tonik kullanmanızı öneririz.
Malzemelerimiz:
2 tatlı kaşığı tarçın, çeyrek çay bardağı papatya, çeyrek çay bardağı kekik, 1 litre su.
1 litre suyun içerisine tarçını ve papatyayı koyup kaynatın. 5 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve kekiği de ekleyip 20 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra süzüp, soğutun.
 Gece yatmadan önce ve sabah kalktıktan sonra yüzünüzü yıkayıp temiz cilde bir pamuk yardımıyla sürün. Her gün kullanmanız gerekmektedir.
Malzemelerimizin faydaları:
Tarçın: cildi derinlemesine temizler, siyah noktaları giderir.
Papatya: ciltte oluşan sivilce lekelerini ve kızarıklığı giderir. Cildin renk dengesini korumasını sağlar.
Kekik: iltihaplı sivilcelerde iltihap kurutucudur, kist gidericidir.

Karışımın içine toz tarçın yerine çubuk tarçında kullanılabilir. 1 adet çubuk tarçın yeterlidir. Çubuk tarçını küçük parçalara bölerek kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ